Nexen oferă pachete complete pentru a regla valoarea momentului oricărei frâne, ambreiaj sau acţionare, ce poate fi controlată şi care este utilizată în prelucrarea de materiale în flux continuu gen: hârtie, film, folie, celofan, textile, neţesute, fâşii metalice şi cauciuc
De la sisteme bazate pe celule de sarcină, la pachete de control cu dansatoare şi până la dispozitive de compensare a diametrului, puteţi găsi la noi soluţia care vi se potriveşte cel mai bine. Aceste componente sunt concepute pentru o uşoară instalare pe maşini existente, cu intervenţii minime din partea operatorului. 
web-control-2 

 

Ambreiaj control tensionare tip STC 

Cuplaje (ambreiaje) pentru controlul tensionării

Operațiile de înfășurare necesită moment de torsiune lin și consistent pentru înfășurarea bobinelor cu diverse tipuri de materiale. Aplicațiile cu patinare continuă au nevoie de asemenea de cuplaje care să disipe eficient căldura rezultată. Cel mai bun control la tensionarea pânzelor și a firelor este asigurat de cuplajele NEXEN pentru tensionare.

 Frana control tensionare tip STB

Frâne pentru controlul tensionării 

În cazul aplicațiilor de derulare este nevoie de frâne cu moment de torsiune consistent și cu o bună disipare a căldurii. Frânele NEXEN pentru tensionare sunt prevăzute cu rotoare cu nervuri/ sau cu găuri care îndepărtează eficient căldura. Există 4 feluri de frână diferite și 14 mărimi per model, care conferă funcționare excelentă și durabilitate. Fiecare versiune de frână poate fi la alegere echipată cu diferite discuri de fricțiune, potrivite fiecărei aplicații de tensionare.

 celula de sarcina

Senzori

Senzorii pentru tensionare și control sunt componente de detectare de tip "intrare" folosiți cu sistemele pentru controlul tensionării și sistemele de ghidare a pânzei. Senzorii NEXEN pentru controlul tensionării sunt de tipul celulelor de sarcină (care măsoară forța aplicată unei role), sau senzori pentru măsurarea diametrului bobinelor sau senzori rotativi folosiți la sistemele cu dansatoare. Senzorii NEXEN pentru ghidarea pânzei sunt de tip urmărire a marginii sau a unei linii.
 Controler NEXEN pentru tensionare TC900V

Controlere pentru tensionare 

Controlul precis al tensionării este vital în orice operație de alimentare cu bandă, produsul trebuie alimentat tensionat, prelucrat tensionat și din nou înfășurat tensionat. Controlerele de tensionare constituie o parte integrantă pentru menținerea tensionării stabilite. Controlerele NEXEN pot fi de diverse tipuri: de la sisteme simple cu feedback la diametrul bobinei (buclă deschisă), sau sisteme de control cu dansatoare, precum și sisteme care citesc feedback de la senzori (buclă închisă).  

 Tensiometru NEXEN TM300T

Tensiometre și amplificatoare

Adesea este nevoie doar să se măsoare tensiunea într-un material, fără a o controla, sau doar de a insera senzori de tensionare în joasă tensiune într-un sistem de control adaptat clientului. Tensiometrele și amplificatoarele oferite de NEXEN măsoară precis tensiunea în material.

 Web76-1

Echipamente de control auxiliare

Sunt achipamente de detectare a unei întreruperi sau a unei înnădituri în pânză. Ajută la obținerea unor produse de calitate superioară cu mai puține întreruperi în funcționarea mașinilor.

 ghidaje hartie nexen

Sisteme de ghidare bandă 

Alinierea laterală controlată a benzii este esențială pentru realizarea de produse de calitate ridicată și reducerea rebuturilor sau a risipei. NEXEN oferă ghidaje de mărime mică și mare cu sau fără controler AE120, în unități integrate sau de sine stătătoare.

 cupla rapida pentru bobine

Mandrine de siguranță

Safety chucks add convenience and safety to web operations. Tilt rings allow fast roll changes and only open with the socket in the upright position. Available for foot or flange mounting with keyed shaft extensions. Brake adapter kits available for mounting tension brake models TA, SA and BTBA. Safety chucks lock automatically as soon as the roll starts to turn. Closing rings with standard square "U" and "V" socket designs. The unique "V" socket design allows square shaft journals to orient quickly into proper seating in the chuck socket. Locking mechanisms and finger guards are standard.

 tc accessories2

Accesorii pentru controlul tensionării

Accessories include the intermediate components used with control systems and pneumatic tension control brakes and clutches. These accessories include valves, electro-pneumatic converters, power supplies, and mounting brackets.