Tehnologia NEXEN pentru mişcarea de translație de precizie este o combinaţie de sisteme de acţionare liniară de foarte mare precizie, reductoare armonice compacte şi frâne de mare forţă situate la nivelul motorului de acţionare sau a sistemului de ghidare liniară. Sistemul pinion cu role (RPS), reductorul armonic (HG) şi servo frâna Eclipse (SBP) furnizate de Nexen pot fi combinate pentru a forma un sistem complet de acţionare şi frânare, de mare precizie şi cu joc zero. Avându-şi originile în industria producătoare de frâne şi cuplaje Nexen oferă soluţii aproape nelimitate pentru blocare sau oprire de urgenţă a sarcinilor în aplicaţii de translație prin adăugarea la gama existentă de frâne pentru ghidaje (RB), frâne pentru bare de ghidaj (RLSS) şi frâne pentru şuruburi cu bile (BSB).

 

 sistem pinion cu role - cremaliera RPS  

Sistem pinion cu role - cremalieră

Sistemul pinion cu role RPS se bazează pe un pinion inovat constând din role pe rulment  şi un profil al dinţilor cu totul special. Acest sistem de acţionare unic conferă precizie de poziţionare foarte ridicată, joc aproape zero, eroare cumulaă cvasi-inexistentă, zgomot redus, lungimi nelimitate, viteze foarte mari, rigiditate mare, zgomot redus, mentenanţă redusă, rezistenţă la coroziune, durabilitate ridicată, şi randament 99%. Acest sistem deschide noi posibilităţi în proiectarea de maşini asigurând capacitatea de a atinge niveluri mai ridicate de preformanţă
     
 frn ghidaj nexen  

Frâne pentru ghidaje liniare

Frânele Nexen din gama RB pentru ghidaje liniare profilate folosesc forţa arcurilor pentru a menţine sarcina în cadrul aplicaţiilor de blocare. Rezultatul, timp de răspuns superior, forţă mare de oprire şi de blocare în caz de urgenţă şi situații de avarie. Fiecare frână RB se strange direct pe centrul ghidajului asigurând frânare şi blocare pozitivă pe toate axele, cu efect nul asupra suprafeţelor portante. Aceste frâne pentru şine profilate menţin cu precizie poziţia prin reducerea jocului trenului de acţionare şi a elasticităţii.

 

     
 frn liniar nexen  

Frâne pentru bare de ghidaj

Frânele Nexen pentru bare statice asigură menţinere precisă cu joc cvasi-inexistent în aplicaţii solicitante. Aceste componente acţionate prin arc, eliberate cu aer sunt disponibile în ambele standarde ISO şi NFPA. Suprafaţa extinsă de strângere a frânei asigură forţă mare de strângere/ blocare. NEXEN oferă modele care pot fi montate pe cilindri pneumatici sau pot funcționa ca unităţi de sine stătătoare pe o bară de ghidaj. Frâna este concepută etanş şi se prezintă fie cu suprafaţă de finisare naturală din aluminiu fie cu suprafață exterioară eloxată pentru rezistenţă la coroziune.

 

     
 frn pneumatica servomotor nexen  

Frâne pentru servomotoare

Frânele pentru servomotoare, acţionate cu arc, eliberate cu aer, se montează pe capătutul axului servomotoarelor de maxi 20CP. Frâna funcţionează drept adaptor printre caracteristici de montare diferite. O gaura practicată în corpul frânei permite axului motorului să poată fi prins în interiorul acesteia cu o bucşă elastică. Această frână este o componentă tip joc zero, care poate suporta un moment mare de frânare.
     
 frn urub cu bile nexen  

Frâne pentru şurub cu bile

Frânele pentru şurub cu bile asigură blocare sigură sub forma unui pachet compact. În timpul unei caderi de tensiune, motorul nu poate asigura moment de blocare necesar prin urmare şurubul cu bile se mişcă în sens invers iar sarcina cade. Frânele se montează pe capătul prelucrat al şurubului cu bilepentru a preîntâmpina deplasarea înapoi, căderi de sarcină şi deteriorarea echipamentului în caz de cădere de tensiune. Forţa maximă de blocare este de 125 Nm (1100 in-lbs.).
     
 accesorii micarea liniar  

Accesorii pentru componente NEXEN

Accesoriile pentru mişcarea de translație cuprind adaptoare ISO, dispozitive de pretensionare, scule de aliniere a segmentelor de cremalieră şi lubrifiant pentru dinţii de angrenare ai sistemului pinion cu role. Accesoriile pentru frânele pneumatice liniare includ senzori de proximitate pentru frânele pentru bare, cuplaje elastice pentru frânele pentru şurub cu bile, supape cu 3 căi, filtre, elemente de lubrifiere şi regulatoare.