Parteneri web - backlink cu verificare

 • Incidentul Ransomware Colonial Pipeline

  Incidentul Ransomware "DarkSide - Colonial Pipeline"

  Ransomware face din nou titluri.  Incidentul a arătat cum operatorii de ransomware să exploateze controale slabe ale rețelei și securității și cum ar trebui redusă la minimum acordarea de privilegii de administrator. Acum, un incident recent arată cât de dăunător poate fi un incident de ransomware, nu doar pentru o organizație, ci pentru societate în ansamblu.

  Incidentul a implicat oprirea forțată a celei mai mari conducte de petrol rafinat din SUA. Colonial Pipeline transportă petrol din Golful Mexic către piețele din sudul și estul Statelor Unite. Compania transportă 2,5 milioane de barili pe zi prin conducta sa de 5.500 de mile și furnizează 45% din tot combustibilul consumat pe coasta de est a SUA. Închiderea este de așteptat să aibă un impact negativ asupra prețului petrolului pentru consum pe o piață deja volatilă, potrivit Wall Street Journal . Apar deja rapoarte privind benzinăriile deservite în mod obișnuit de conducta care funcționează din nou, având impact negativ asupra consumatorilor.

 • Hackerii care abuzează de TLS aproape se dublează într-un an

  Hackerii care abuzează de TLS aproape se dublează într-un an

   Sursa PcRisk.com: Hackers abusing TLS nearly Doubles in One Year

  Construit pentru a înlocui Secure Sockets Layer (SSL), Transport Layer Security ( TLS ) este o serie de protocoale criptografice concepute pentru securizarea comunicațiilor între rețele. Protocolul este utilizat în aplicații de e-mail, mesagerie instantanee și voce prin IP. Acestea fiind spuse, stratul de securitate al protocolului în HTTPS rămâne una dintre utilizările principale ale protocolului. Această utilizare este un strat de securitate pentru a păstra comunicațiile ascunse de punctul de vedere al cercetătorilor în domeniul securității pe care actorii de amenințare s-au blocat. Potrivit unui recent raport publicat de Sophos Labs în 2020, 23% dintre malware-urile detectate au fost văzute abuzând de protocolul TLS, până în primul trimestru al anului 2021 acest lucru a crescut la 46%.

 • Factorii umani în securitatea cibernetică și prevenirea erorilor

  Cu toții facem greșeli. La urma urmei, suntem doar oameni. Din păcate, atunci când vine vorba de securitatea cibernetică, aceasta este și un fel de problemă. Factorii umani din securitatea cibernetică sunt poate cea mai mare provocare atunci când construim o strategie eficientă de prevenire a amenințărilor.

  Eroarea umană este principala cauză a încălcărilor datelor și securității , responsabilă pentru 52% dintre astfel de incidente. O persoană, ademenită de spear phishing, a fost cea care a deschis porțile atacului Comitetului Național Democrat de anul trecut, precum și atacurilor majore împotriva Snapchat și a industriei de îngrijire a sănătății – pentru a numi câteva exemple ale acestui factor uman.

  Amenințările create din punct de vedere social ocolesc multe sisteme de securitate cibernetică exploatând erorile umane. Ei folosesc manipularea psihologică pentru a împinge utilizatorii să efectueze o acțiune sau să furnizeze informații. În cazul atacurilor prin e-mail, cum ar fi phishingul, aceasta implică adesea clic pe un link încorporat, descărcarea de programe malware precum ransomware sau oferirea de parole și autorizare financiară.

  Un exemplu din ce în ce mai des întâlnit este Business E-mail Compromise (BEC), când un hacker vizează directorii corporativi cu comunicații care folosesc o copie și un design vicleni pentru a părea ca și cum ar fi dintr-o sursă de încredere. Atacatorul cere apoi un transfer bancar de bani. Potrivit FBI, aceste atacuri au costat organizații mai mult de 2,3 miliarde de dolari din 2013, cu o creștere de 270% doar din ianuarie 2015.