F 450 cuplaj NEXEN     

Cuplaje (ambreiaje) cu fricțiune

Cuplajele (ambreiajele) de fricțiune monodisc și cu autoreglare se pot monta pe axul conducător sau pe cel condus. Pot transmite valori ale puterii de la cele mai mici (subunitare) până la valori de 25 CP (18,6 kW) cu valori ale momentului de max. 5000 in-lbs. la 80 psi (565 Nm la 5 bari). Pot lucra la turații de până la 3600 rpm. Multe dintre ele sunt disponibile și în versiunea cu roată de curea proprie, în versiuni cu montare pe umăr de fixare sau prin cuplaj. Această grupă de produse cuprinde 12 modele în inch și 5 modele metrice.

 ambreaj frana NEXEN tip FMCB  

Cuplaje (ambreiaje)-frână

Cuplajele (ambreiajele)- frână sunt configurate pentru a fi utilizate în aplicații de pornire și oprire. Prezintă caracteristici de montaj care le fac adecvate asamblării pe motoare cu cadru în standard NEMA sau IEC. Toate ambreiajele frână funcționează cu aer comprimat.

 5HP-PM-T-Clt  

Cuplaje cu dinți

Cuplajele (ambreiajele) cu dinți sunt organe de cuplare pozitivă (cu o poziție de cuplare sau mai multe) sub formă deschisă sau încapsulată (și nichelată). Sunt disponibile în versiune cu umăr de fixare pentru roată de lanț sau pentru cuplaje permanente, în versiune cu fixare pe flanșă pentru componente lăgăruite și versiuni cu roată de lanț proprie. Cuplajele cu dinți pot transmite momente de torsiune de max. 60000 in-lbs. (6780Nm). Cuplajele de siguranță dințate cu moment de blocare de maxim 72000 in-lbs. (8134Nm) pot funcționa ca frâne de blocare. Pentru cuplarea în linie se pot folosi cuplaje permanente special concepute pentru momente mari.