NEXEN oferă cea mai sigură tehnologie pentru aplicaţii de oprire de urgenţă şi blocare pe poziţie. Datorită forţei de blocare ridicate şi a jocului zero (sau extrem de redus) se obţine o poziţionare precisă şi o rigidizare crescută a instalaţiei ce are drept rezultat produse de calitate deosebită!
În plus frânele NEXEN de siguranţă decuplate pneumatic sunt mult mai economice decât cele electrice. Ele folosesc doar 1,2 W pentru a acţiona valva penumatică de comandă comparativ cu energia de cel puţin 100 de ori mai mare pentru alimentarea bobinelor necesară la frânele electrice atunci când sunt menţinute în stare decuplată.

Bobinele frânelor electrice saturează frâna electrică cu căldură atunci când se află în stare decuplată, reducând astfel capacitatea de a opri o sarcină ca urmare a erodării frânii. Căldura degradează de asemenea şi izolaţia înfăşurării, lubrifiantul rulmenţilor, materialul ferodoului reducând durata de viaţă a frânei.

În cazuri de mentenanţă, frânele decuplate pneumatic pot fi refăcute cu costuri mici spre deosebire de cele electrice, mai costisitor de remediat, astfel rezultând o economisire considerabilă precum şi reducerea impactului asupra mediului.

Caracteristicile majore ale frânelor NEXEN sunt:

• distanţe mici de oprire
• moment nominal mare de oprire/ blocare
• capacitate de absorbţie mare a căldurii degajate
• durată mare de viaţă
• integrare uşoară în instalaţii existente
• consum redus de energie
• cel mai rapid răspuns
• joc zero sau extrem de redus (diferă în funcţie de model)

 download1

 frana NEXEN tip TSE  

Frâne cu fixare pe ax

Frânele cu fixare pe ax reprezintă un pachet complet uşor de instalat şi de servisat. Ele asigură moment dinamic ridicat, discurile lor ventilate putând gestiona uşor căldura rezultată, fiind astfel excelente în opriri de urgenţă sau blocare de precizie. Ferodourile rezistă mult în timp, lucru care se traduce prin termene de întreţinere rare şi scurte ca timp. 

Au alezaje conice pentru bucșe cu desfacere rapidă sau cilindrice cu canal de pană. Bucşele existente permit obţinerea de diametre reduse faţă de cele standard. Există 6 mărimi cu momente de până la 10,000 in-lbs.

     
 Frana de siguranta BD    

Frâne cu saboți și disc

Nexen ofera 5 modele de frâne cu saboţi şi disc, acţionate cu arc/ decuplate cu aer, tip DBSE, BC, BD, VC500, SPC și un model acţionat cu arc/ decuplat hidraulic. 

Printr-o combinare a discurilor de frânare de diametre diferite (max. 24 inch) cu unul sau mai mulți saboți se poate atinge un moment de frânare variabil de 700 - 50,000 in-lbs. [79 - 5,650 Nm]. Discurile pot avea grosimi diferite.

Aceste frâne se folosesc în aplicații de blocare, oprire de urgență, dar pot fi folosite și pe ghidaje liniare 6700 lbs [29,800 N]. 

 

     
 frana NEXEN cu flansa  

Frâne cu fixare pe flanșă

NEXEN oferă mai multe versiuni de frâne (denumite generic coupler brakes) cu fixare pe flanşă între motoare tip NEMA sau IEC de 20CP (7,5kW) şi reductoare .

4 dintre modelele NEMA sunt nichelate şi etanşate la apă conform IP54 pentru utilizare în industria alimentară.

Modelele SE şi FMBES pot fi fixate pe talpă.