Tehnologia Nexen pentru mişcarea de rotaţie de precizie este o combinaţie de sisteme de acţionare rotativă de foarte mare precizie și frâne de moment mare, toate acestea asigurând joc zero. Sistemele pinion cu role - roată dinţată şi segmentele de roată dinţată precum şi sistemele de indexare complet integrate de tip PRD pot fi combinate pentru a forma un sistem complet de acţionare rotativ, de mare precizie şi cu joc zero. Servo frânele Nexen (SBP) şi frânele pentru indexoare (I300) asigură blocare şi oprire de urgenţă în aplicaţii cu mişcare de rotaţie. 
Cuplajele mecanice cu joc zero tip MTL contribuie la reducerea timpilor morţi la maşină cauzaţi de apariaţie suprsarcinilor.
 

reductor armonic nexen

 

Reductoare armonice

Reductoarele armonice asigură joc zero, rapoarte mari de reducere de 50/80/100/120:1, şi capacitate mare de încărcare într-un format foarte compact. Pentru a obţine rigiditate mare şi capacitate mare de susţinere au fost integraţi rulmenţi cu role încrucişate de cea mai bună calitate. Sunt disponibile în versiunea cu flanşă cf. ISO 9409 sau cu pinion cu role montat pe reductor. Modelele cu pinion integrat asigură maxim de performanţă în sistemul RPS şi simplifică instalarea.
 sistem pinion cu role roata dintata  

Sistem pinion cu role - roată dinţată

Sistemul RPG se bazează pe un pinion inovator constând din role pe rulment  şi un profil al dinţilor cu totul special.Acest sistem de acţionare unic conferă precizie de poziţionare foarte ridicată, joc aproape zero, eroare cumulativă cvasi-inexistentă, zgomot redus, lungimi nelimitate, viteze foarte mari, rigiditate mare, zgomot redus, mentenanţă redusă, rezstenţă la coroziune, durabilitate mare, şi randament 99% . Acest sistem deschide noi posibilităţi în proiectarea de maşini asigurând capacitatea de a atinge niveluri mai ridicate de preformanţă
 actionare inel indexor  

 

Indexor de precizie tip inel

Sistemul PRD îmbină tehnologia Nexen bazată pe sistemul inovator de pinion cu role (RPS) cu un rulment şi un reductor de precizie, ducând sistemele de indexare sau poziţionare rotativă câtre un nivel mai ridicat de performanţă, oferind precizie de poziţionare de neegalat, rigiditate şi acceleraţie ridicată, mentenanţă scăzută şi durabilitate mare. La viteze moderate sistemul PRD este ultra eficient şi foarte silenţios. Mai mult, poate atinge acceleraţii de până la două ori mai mari decât tehnologiile similare de indexare, asigurând o mai mare productivitate.

 

 frana indexor  

Frână pentru sisteme de indexare

Frâna I-300 este concepută pentru blocare şi oprire de urgenţă cu joc zero, fiind ideală pentru sisteme de indexare şi poziţionare. Elementul de frânare patentat, acţionat cu arc, decuplat cu aer, blochează şi menţine axul pe poziţie fără cea mai mică urmă de deplasare sau întoarcere a sarcinii. Poate fi cu montare pe flanşă sau pe ax cu prindere uşoară pe ax prin butuc de strângere fără canal de pană. Are grad de protecţie IP67 dacă se montează pe flanşă.

 

 frn urub cu bile nexen  

Frâne pentru şurub cu bile

Frânele pentru şurub cu bile asigură blocare sigură sub forma unui pachet compact. În timpul unei caderi de tensiune, motorul nu poate asigura moment de blocare suficient prin urmare şurubul cu bile se mişcă în sens invers iar sarcina cade. Frânele se montează pe capătul prelucrat al şurubului cu bile pentru a preîntâmpina deplasarea înapoi, căderi de sarcină şi deteriorarea echipamentului în caz de cădere de tensiune. Forţa maximă de blocare este de 125 Nm (1100 in-lbs.).
 frn pneumatica servomotor nexen  

Frâne pentru servomotoare

Frânele pentru servomotoare, acţionate cu arc, decuplate cu aer, se montează pe capătul axului servomotoarelor de maxim 20CP. Frâna funcţionează drept adaptor printre caracteristici de montare diferite. Gaura frânei permite axului motorului să poată fi prins în interiorul frânei cu o bucşă elastică. Această frână este o componentă de tip joc zero, care poate suporta un moment mare de frânare.
 accesorii micarea liniar  

Accesorii pentru mişcarea de rotaţie

Accesoriile pentru mişcarea de rotaţie cuprind adaptoare ISO, dispozitive de pretensionare, scule de aliniere a segmentelor de pinion. Lubrifiant atât pentru dinţii de angrenare ai sistemului pinion cu role cât şi pentru roata dinţată. Accesoriile pentru frânele pneumatice liniare supape cu 3 căi, filtre, elemente de lubrifiere şi regulatoare.